Over ons

Historie

Al vanaf 1900 is er sprake van agrarisch loonwerk opgericht door de grondlegger Dhr. Leen Nelisse (1878-1953). In die tijd werd er met veel mensen bij een stoomdorskast gewerkt om de granen te dorsen voor de agrariërs op het eiland Goeree en Overflakkee. Dit gebeurde in de zomer op het land en in de wintermaanden op de dorsvloeren binnen…

In 1930 schaften hij de eerste zelfrijdende graan maaier aan die voor die tijd veel handwerk deed verlichten.
Vanaf 1953 heeft Dhr. M.A. Nelisse ( 1919-1990) het loondorsbedrijf voortgezet en heeft het loonwerkbedrijf uitgebreid in de jaren 60 en 70 met bietenrooien, aardappelen rooien en het persen van kleine balen hooi en stro.

Vanaf 1964 is Dhr. M.A. Nelisse begonnen met een verkooppunt om benzine te verkopen aan de Molendijk te Nieuwe Tonge. Dit is uitgegroeid tot ver in de jaren 90 naar een tankstation met de verkoop van alle autobrandstoffen: diesel, LPG en benzine.
Vervolgens heeft dhr.L. Nelisse (geboren in 1941) samen met Mevr. K.M.A Nelisse-Blokland het bedrijf voortgezet en hebben zij in 1998 de nieuwe locatie aan de Langeweg 80 ontwikkeld. In 2000 is het voormalige oude woonhuis aan de Molendijk gesloopt en het nieuwe tankstation gebouwd met de nieuwe shop, deze is tot en met 2004 gerund door familie Nelisse en medewerkers.

Anno nu

In 2004 hebben de gebr. Martin en Wouter Nelisse het bedrijf voortgezet en uit laten groeien tot de omvang anno nu. In 2014 hebben de heren Nelisse de locatie aan de Molendijk volledig verkocht en zijn zij verder gegaan met Nelisse Agro, Grond en Infra aan de Langeweg. Het bedrijf is uitgegroeid tot 10 vaste werknemers in het jaar 2010 en tot 20 vaste medewerkers in 2016. De werkzaamheden zoals verhuur van machines zijn uitgebreid sinds 2008 naar boven- en ondergrondse infrastructurele projecten, waarbij de werkzaamheden variëren van de uitvoering van grondwerk tot aan de aanleg, reconstructie en onderhoud van natuur en bijvoorbeeld riolering. Daarnaast zijn de agrarische werkzaamheden gebleven, uitgebreid en gemoderniseerd volgens de nieuwste technologieën.

Op zoek naar betrouwbaarheid?

Uw project is onze grootste zorg. Wij denken graag met u mee naar oplossingen die rendereren.